+30 6932315001
ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙ ΕΣ
Στις ατομικές συνεδρίες ο συμβουλευόμενος/θεραπευόμενος μοιράζεται αυτά που τον απασχολούν και μαζί, με σεβασμό και κατανόηση, προσπαθούμε να δούμε τα μοτίβα συμπεριφοράς που τον δυσκολεύουν και τους τρόπους να απαλλαγεί από αυτά. Ψάχνουμε στην ιστορία του να βρούμε το πως δημιουργήθηκαν τα μοτίβα αυτά και πως σήμερα επηρεάζουν την καθημερινότητα, τις σχέσεις, και τους στόχους του. Προγραμματίστε ένα ραντεβού σήμερα για να πάρετε βοήθεια με ό,τι σας απασχολεί.

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΖΕΥΓΟΥΣ
Η συμβουλευτική ή θεραπεία ζεύγους βοηθά ζευγάρια κάθε είδους να αναγνωρίζουν και να επιλύουν συγκρούσεις και να βελτιώνουν τις σχέσεις τους. Μέσω της συμβουλευτικής ή θεραπείας ζεύγους μπορείτε να λάβετε προσεκτικές αποφάσεις για το αν επιθυμείτε να βελτιώσετε και να ενδυναμώσετε τη σχέση σας ή να χωρήσετε με το μικρότερο δυνατό ψυχικό κόστος. Η συμβουλευτική ζεύγους είναι συχνά βραχυπρόθεσμη ενώ η θεραπεία ζεύγους διαρκεί περισσότερο αφού στοχεύει σε βαθύτερες αλλαγές. Οι συνεδρίες ζεύγους περιλαμβάνουν συνήθως και τους δύο συντρόφους, αλλά μερικές φορές ο κάθε σύντροφος επιλέγει να συνεργαστεί μόνο με έναν θεραπευτή. Το ειδικό πρόγραμμα θεραπείας εξαρτάται από τις εκάστοτε συνθήκες της σχέσης.

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Εάν η οικογένειά σας περνάει μια δύσκολη στιγμή - από άγχος, θυμό ή θλίψη - η οικογενειακή συμβουλευτική ή θεραπεία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί να βοηθήσει γονείς, παιδιά ή μέλη της ευρύτερης οικογένειας να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση, να μάθουν να επικοινωνούν καλύτερα και να επιλύουν τις συγκρούσεις τους. Η οικογενειακή θεραπεία δεν παίρνει απαραίτητα πολύ καιρό. Η συχνότητα των συναντήσεών και ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστείτε εξαρτώνται από τα συγκεκριμένα θέματα που θα αναδειχθούν στη θεραπεία.

ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Ή ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Στις συμβουλευτικές ή θεραπευτικές ομάδες ένας ή περισσότεροι ψυχολόγοι συντονίζουν μια ομάδα περίπου 5 έως 10 ατόμων. Συνήθως, οι ομάδες συναντιούνται για δύο ώρες κάθε εβδομάδα. Συχνά οι ομάδες σχεδιάζονται έτσι ώστε να στοχεύουν σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως κατάθλιψη, παχυσαρκία, διαταραχή πανικού, κοινωνικό άγχος, χρόνιο πόνο ή κατάχρηση ουσιών. Άλλες ομάδες επικεντρώνονται γενικότερα στη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων, βοηθώντας τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μια σειρά θεμάτων όπως ο θυμός, η ντροπή, η μοναξιά και η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Συνήθως η ένταξη σε θεραπευτική ομάδα προϋποθέτει έναν μικρό αριθμό ατομικών συνεδριών προκειμένου να γίνει ομαλή ένταξη στην ομάδα.